A. 50% ciment alb B52
B. 30% praf de marmura alba sau nisip alb
C. 20 % mozaic marmura alba granulatia 6-8 mm
D. apa in functie de necesitate, temperatura .
E. apa de sticla (dioxid de sodiu)
F. dioxid de titan alb
G. oxizi de fier ( negru, maro incis , maro deschis-crem, rosu, etc)
TEHNOLOGIA DE TURNARE A PREFEBRICATELOR VIBRATE
A. PREGATIREA TURNARII
- verificarea formei abs in care urmeaza sa turnam agregatul, aceasta trebuie sa fie curata si sa nu aiba impuritati inauntrul formei.
- de asemenea se verifica ca forma abs sa aiba joc in targa ( de metal sau lemn), 1 mm pe fiecare latura , in nici un caz targa sa nu stranga forma din abs.
- verificarea betonierei , aceasta trebuie sa fie curata, si sa nu prezinte resturi sau impuritati din beton uscat.
- amestecarea intr o galeata a 10 litri de apa cu un litru de apa de sticla (dioxid de sodiu), se amesteca bine dupa care se toarna in betoniera peste agregatele de mai sus.
- pentru a avea o culoare excelenta alba recomandam folosirea a 150 grame de dioxid de titan sau oxid de fier alb pentru o betoniera de lucru.
- pentru orice alta culoare de beton folosim oxizi de fier pe culoarea respectiva, folosind dozaj de la mai putin oxid la mai mult oxid de betoniera, pentru a avea o culoare mai deschisa sau mai inchisa dorita, prin cantarirea dozei de oxid.
- pregatirea si amestecarea adregatelor de mai sus in betoniere, betonul(agregatul) trebuie sa fie uniform si bine amestecat si gata de turnare.
- pulverizarea cu decofrol mineral ecologic a formei abs in care se va turna agregatul amestecat bine in betoniera.
- decofrolul este foarte important in turnarea prefabricatelor vibrate. Prin pulverizarea cu decofrol a formelor se evita creerea de microfisuri in matrite polimerice, astfel folosind acest decofrol se prelungeste viata formelor abs cu pana la trei ori, in loc de 200-300 turnari decofrari , prin utilizarea acestuia veti putea ajunge la 600-800 asemenea cicluri de turnare decofrare.
- utilizarea decofrolului elimina bulele si impuritatile pe suprafata prefabricatelor turnate, de asemenea formele nu mai trebuiesc spalate dupa decofrare ci doar sterse si suflate.
- decofrolul mineral ecologic este CEL MAI IEFTIN produs pentru pulverizarea matritelor polimerice, 1 litru de decofrol mineral concentrat se diluiaza cu 25 litri de apa rezultand un cost pe litru de DOAR 1,1 RON decofrol gata de pulverizare .
- a se evita ungerea sau pulverizarea formelor din abs cu motorina, otet, diverse uleiuri,etc , deoarece veti crea microfisuri in matrite iar acestea se vor matui in prima faza si crapa mult mai repede in a doua faza, vor deveni mult mai casante, iar dumneavoastra veti cheltui mai multi bani in procesul de productie si veti avea un prefabricat de calitate mai slaba, 1 litru motorina > 7 ron, 1 litru otet sau diferite uleiuri pese>3-4 ron , pe cand 1 litru decofrol dizolvat va COSTA DOAR 1,1 RON.
- dupa pulverizarea formei din abs cu decofrol se ia un pumn de dioxid de fier ( negru, rosu, verde, albestru, maro, etc) si se imprastie pe fundul matritei lasand dare , aceste dare vor devenii nervurile din imitatia de marmura.
- folositi manusi si ochelari de protectie in timpul aplicarii oxidului de fier in matrite.
- dupa imprastierea aleatorie a oxidului de fier in forma abs, se adauga cu canciocul din aproape in aproape pe o grosime de 2-4 cm agregat in matreita abs pe fundul acesteia , dupa care se poate turna restul agregatului pana la umplerea matritei
B. TURNAREA BETONULUI
- betonul se toarna in forma abs pana la jumatatea inaltimii acesteia in prima faza si se armeaza cu plasa sudata sau fire din otel atat pe lungime cat si pe latime, dupa armare se toarna diferenta de beton in forma pana la umplerea acesteia.
- recomandam folosirea plasei sudate de 4 mm prefabricatele plate, si fire din otel striat pentru stalpi si elemente lungi si foarte lungi.
C. VIBRAREA PREFABRICATULUI
- de regula umplerea de matrite cu agregat se face direct pe mesele de vibrare.
- vibrarea trebuie sa fie lina si sa nu dureze mai mult de 10-15 secunde, acest procedeu trebuie sa fie fin ca un bazait de albine pana ce vedem ca din prefabricat ies bulele de aer..
IMPORTANT
Se pot turna in serie mica si prefabricatele fara masa de vibrare.
Dupa umplerea matritei cu agregatul de turnare , matrita plina se scutura stanga-dreapta, inainte-inapoi, pana ce vedem ca ies bulele din agregat.
D. ACOPERIREA CU FOLIE
- daca vrem sa avem un prefabricat din beton , mozaic, ipsos, imitatie marmura sau imitatie granit, de calitate , imediat dupa vibrarea betonului forma se aseaza pe o suprafata plana dreapta si se acopera imediat cu o folie (nailon), de orice fel.
- timp de 24 de ore forma abs cu agregatul acoperit trebuie sa stea la intarire.
- este interzis turnarea agregatelor de orice fel la temperaturi de sub +10 grade celsius.
- dupa 24 de ore decofrati forma prin rasturnarea acesteia pe o masa si scuturati incet pana ce prefabricatul iese din forma abs.
- planeitatea locului de uscare a prefabricatului este vitala, acest lucru va va ajuta pe dumneavoastra sau clientii dumneavoastra sa aiba un montaj usor si de calitate
- de regula locurile de uscare a prefabricatelor de oricefel sunt special amenajate si verificate , pentru a avea un produs finit de calitate.
PENTRU MAI MULTE DETALII SUNATI PE 0742208730
Va dorim succes in obtinerea unui prefabricat de calitate
Lasă un comentariu